Uppmana

Hitler som medlem hos sverigedemokrater

I den lista som har lagts ut på nätet och sägs vara över sverigedemokraters medlemmar står bland annat namn som Adolf Hitler.

Morgonens hetaste nyhet har varit att Sverigedemokraternas medlemslista har offentliggjorts. Redaktion efter redaktion har pliktskyldigt deklarerat att det skulle vara ett hot mot demokratin. Från sverigedemokratiskt håll sägs att listan ska vara flera år gammal och inaktuellt, ändå har en polisanmälan gjorts.

Kollar man dock listan ser man dock att flera påhittade namn och dubbletter finns med på listan, blandad med de som i år har anmält intresse att få information från Sverigedemokrater. Namn som Adolf Hitler finns upprepade gånger på listan (klicka här för att se ), Upp till sex gånger kan man räkna upp Hitler i sverigedemokraters register, varav en gång vill han ha ett etniskt rent Sverige och två gånger vill han arbeta aktivt för partiet. Av registret framgår att han har beviljats medlemskap också en gång. Konstigt? Att det ska vara ett hot mot demokrati att offetnliggöra att Sverigedemokraterna har medlemmar och nyfikna människor på partiets program och världens mest ökända nazist på samma lista är efter en snabb genomgång av listan för mig en gåta.

Jag ringer upp Göteborg-journalisten Bernt Järnepalm, som enligt uppgift från listan ska vara Sveriges gladaste man och medlem i Sverigedemokraterna. Han berättar glatt att han har i år skrivit upp sig för att få information och blivit medlem (dock inte aktivt) och fortsätter sedan glatt resonera kring varför Sverige inte ska släppa in fler invandrare.  Att han är medlem i samma parti som Hitler, tycks inte oroa honom så pass att han ska lämna partiet, - Den gubben har legat död så länge att han inte kan påverka partiet nu, tror han.

Listan på över 5700 namn har offentliggjorts. Om det är ett brott och om det går att hitta den som har gjort det är ju polisen och åklagarmyndighetens sak. och de verkar titta flittigt på det. Redaktioners uppgift är däremot att utifrån den nu offentliga informationen granska partiet som säger sig vilja ta ansvar för Sverige - till exempel kolla sanningshalten i Åkessons påstående att en tredjedel av partiets medlemmar är kvinnor. Det verkar ha ersatts av viljan att vara domare och med dålig underlag sprida felaktig information.

Obs, öppna i ett nytt fönster. PDF | Skriv ut | E-postadress

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera

© ISS 2010 | ISSN: 2000-737X